16 heinäkuuta 2013

3) Oppitunneilla tarvittavat jutut

kirja1

Kuten kaikki varmaan tiesi, kielimatkaan kuuluu oleellisena osana koulunkäynti. Tää ei ehkä kuulosta kauheen kivalta ja sellaselta, mistä oikeesti maksais pari tonnia, mut voin luvata et se on sen arvosta... Vaikka koulu ketutti aina ja porukka oli väsynyttä, opettajat oli ihania ja symppiksiä ja valmistujaisissa sai olla ylpee ittestään ja kavereistaan. Nyt olis siis luvassa pieni postaus kaikista tunnilla käytettävistä materiaaleista!
kirja2

EF FAST TRACK: Näitä kirjoja on viis erilaista, riippuen tasoryhmästä, jossa sä olet. Ennen matkalle lähtöä tai matkan alussa jokainen tekee EF:n oman lähtötasotestin, jonka perusteella porukka jaetaan luokkiin. (Tarvitset jonkun verran tuuria, jos haluat kaverin kanssa samaan...) Ykkönen on heikoin ja vitonen on paras, mä olin ekat kaks viikkoo tossa parhaassa ryhmässä, I feel proud. :---) Sit kyllä putosin nelostasolle, mikä oli kyllä ihan hyvä juttu, koska vitosen kielioppijutut on oikeesti tosi vaikeita ja muutenkin... )-:
Tästä kirjasta löytyy tyypillisiä kielioppitehtäviä ja kaikkee mikä kehittää teknisesti kieltä. Ei mitään hirveen kiinnostavaa, siis.

kirja3

EF CULTURE FILE:  Tää kirja oli mun mielestä paljon kiinnostavampi. Tästä kirjasta löyty mm. tehtäviä taiteista ja tietoa Lontoosta, Oxfordista, Brightonista ja oikeestaan koko Iso-Britanniasta. Kaikkee kulttuurijuttuja.

kirja5

EF PASSPORT TO LEARN:  Tästä vihonkaltasesta kirjasesta löyty kaikkein kivoimmat tehtävät, lukujärjestyksen täyttämistä, sanoja, joita oli oppinut, arviointi, kaikki, mikä liitty suhun ja sun oppimiseen. Mua jäi harmittamaan, kun loppupeleissä tätä käytettiin tosi harvoin :---(

kirja4

Näitten kirjojen lisäksi (jotka jokainen kyllä saa EF:ltä, ei huolta), mukana tulis aina olla oma kynä ja kumi tai niillä ainakin selvis noi kolme viikkoo. Jos vihko kuitenkin jää kotiin, esimerkiks Culture Filen takaosassa on monen sivun muistiinpano-osiot, johon voi sitten kirjotella kaikkee kivaa.

Toiseksi viimeisenä koulupäivänä tehdään EFCELT-testi, joka siis testaa mitä kaikkea olet oppinut ja englannin kielen taitoa muutenkin. Tää ei kuitenkaan ole mikään "virallinen" testi, että ehkä sen kanssa ei kannata lampsia mihinkään työpaikalle silleen "mulla olis tämmöne, millon voin alottaa?" Mut kielimatkastahan saa esimerkiks yhen enkun kurssin suoritetuks lukiossa ja se on muutenkin maininnan arvonen asia ansioluettelossa.

EFCELT-testin tuloksen saa sitten tietää seuraavana päivänä, jollon on valmistujaiset! Pakko myöntää, että kun mulle läppästiin tää käteen nii olin aika onnellinen et olin lähteny kielimatkalle. :--)

kirja6
!!Huom. toivepostauksia saa _aina_ esittää!!

12 kommenttia:

  1. tää on niin kiva blogi! vaikka en ite ehkä koskaan pääse kielimatkalle, mutta haaveita on.

    -http://moonabloggailee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ainahan sitä saa haaveilla :---)

      joskus haaveet toteutuu ;)

      Poista
  2. Voitko tehä postauksen liittyen siihe ku lähit tonne Britteihi Suomesta ja ku tapasit ne muut tyypit ekan kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eli vähä niiku mitä mun pääs liikku sillo ku lähin ja mitä ajattelin kaikista tyypeistä ja silleen? :---)

      onnistuu, teen varmaan sen sit huomenissa tai täl viikol jossai vaihees :>

      Poista
  3. Vastaukset
    1. se vois olla iha jees (-: jotai muutaki ku tekstii ja kuvia hehe

      Poista
  4. jos on lähössä kielimatkalle niin ku eiks niitä kielimatka järjestöjä oo ainaki STS ja toi Ef niin mistä tietäis kumman noista ottaa, onks sulla jotai mielipidettä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EDUCATION FIRST!!!! ELI EF ehdottomasti :--)

      mulla on tähän pitkät perustelut, mut pähkinänkuoressa:
      EF:ään voi luottaa, sil on tää crew/ambassador toiminta, ef-tanssi, ihanat liiderit♥♥♥, monipuolisia aktiviteetteja ja oppitunteja, hyvä oppimateriaali as you can see, monipuolisesti vaihtoehtoja, turvalliset isäntäperheet, emmä tiiä, ef on osottanu et se on tosi jees. eniten ongelmia oli ehkä aikataulusäätämisten ja ainaisten odottamisten kanssa mut se nyt ei oo mitää verrattuna siihen mitä mä sain irti tosta reissusta :--)

      ja pakko sanoa et ef:n nettisivut luo enemmän turvallisuudentunnetta kun sts:n...

      Poista
    2. okei kitti!:)

      Poista
  5. Tiiätkö kenenkään kielimatkalaisen blogia joka ois ollut kanssa Lontoossa mut vaan asuntolassa ja tää on tosi hyödyllinen ja kiva blogi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jos sua kiinnostaa tietää asuntolaelämästä voisin pyytää vaik mun kaveria tekemään postauksen tai jotain asuntolaelämästä lontoossa? :---)

      Poista
    2. Joo se ois tosi kiva:)

      Poista